Za vas sem skupaj dal seznam koristnih Hip Hop plesnih dokumentarcev za vse plesalce željne znanje. Dobro je poznati zgodovino, da razumemo ozadje kulture in njeno gibanje.
Uživajte v ogledu!


FREESTYLE The Beginning of the End

POVEZAVA DO VIDEA:  https://youtu.be/NMjsUtlkwUM


Dokumentarec predstavlja SWATTEAM crew iz zahodne obale. Crew je odgovoren, da je izraz Freestyle dance postal popularen v Hollywoodu in plesni industriji.

Video je tudi poln inspirajočih plesnih izsekov njihovega za tist čas naprednega stila...pa še zdaj bi jih lahko umestili v sam vrh plesalcev!

Hvala Jason Ulysses za objavo tega dokumentarca.


WRECKIN SHOP (Live from brooklyn)

POVEZAVA; https://youtu.be/zUAuCQN-AJI

Klasika...skoraj vsak Hip Hoper se je že spoznal z dokumentarcem The Wrecking Shop! Dokumentarec zajema vibe zlate dobe Hip Hopa v New Yorku leta 1992. Notri najdete plesalce Mop Top združbe in še zdaj aktivne OG-je kot so Buddha Stretch, Loose Joint, Henry Link…

Memphis Movement - Jookin: The Urban Ballet

POVEZAVA DO VIDEA: https://youtu.be/Xtxd50Z9bxc

Memphis je s street plesom zavil v čisto svojo smer. Trap glasba značilna za področje Memphisa (SOUTH SIDE) je sprožila unikaten stil glide-ov, slide-ov, toe stall-ov in bounca. Jookin ima prepoznavne elemente poppinga ampak govori zase s svojim vajbom. Več o plesnem stilu in načinu življenja plesalcev lahko izveš na YT povezavi.

Soul Brothers Documentary Part 1

POVEZAVA DO VIDEA: https://youtu.be/tni0tUKyDXs


The Freshest Kids (Hip Hop Documentary) 2002

POVEZAVA DO VIDEA: https://youtu.be/ETB8uw3sijM

Začetki Hip Hop plesa preko Breakinga. Ikone Hip Hopa govorijo o razvoju plesa, betlanju, pomembnih dogodkih v kulturi in kako so ti vplivali na premike.

Znane osebnosti Hip Hop-a, ki se pojavijo v dokumentarcu:
DJ Kool Herc, Popmaster Fabel, Mr.Freeze, Mr.Wiggles, Trac 2, Rakim, Ken Swift, Afrika Bambaataa, Mos Def, Fab 5 Freddy, Frosty Freeze, Crazy Legs, Jurassic 5, KRS One, Jo Jo, The Nigga Twins, Redman, Fat Joe, Spy, Sundance

History and Concept of Hip-Hop Dance | Documentary | Moncell Durden

POVEZAVA DO VIDEA: https://www.youtube.com/watch?v=EAhRvgkurRM

Dokumentarec odpira akademsko razpravo o razumevanju Hip Hop plesa. Režiser Moncell Durden se dotakne tudi  najbolj pomembnih elementov Hip Hop-a, kot so govorica, gib in glasba.Na internetu je še veliko zanimivih in koristnih video vsebin na temo Hip Hop in street plesov. Če te ta tema zanima, lahko preprosto začneš z brskanjem po spletu. Mogoče pa lahko vprašaš kakšne OG-je, če imajo spravljene še kakšne stare kasete z zanimivo vsebino in zgodovino te barvite kulture.

Bi rad izvedel/a še več? Čekn te članke 

>